Πόσα εκατ. ευρώ δίνει η Mercedes για τα παιδιά και τις οικογένειες της Ουκρανίας

Όταν η Mercedes πούλησε το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου -την περιβόητη SLR Uhlenhaut Coupe του 1955- κάνεις δεν γνωρίζε ότι μέρος το χρημάτων θα πήγαινε για στήριξη στην Ουκρανία.

Μέρος των χρημάτων που κέρδισε η Mercedes πουλώντας το ακριβότερο αυτοκίνητου κόσμου -την περιβόητη SLR Uhlenhaut Coupe του 1955- πάει στην Ουκρανία.

Mercedes CLE200

Η Mercedes-Benz θα δωρίσει άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ σε παιδιά και οικογένειες στην Ουκρανία έως το 2026.Η δωρεά θα ωφελήσει το εν εξελίξει πρόγραμμα "Rebuilding Hope" του "SOS-Kinderdörfer weltweit".

Εκτός από την παροχή ζωτικής σημασίας πρώτων βοηθειών, η οργάνωση διεξάγει επίσης προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα τραύματος για παιδιά και νέους επιτόπου. Συνολικά, οι δωρεές της εταιρείας που έγιναν και δεσμεύτηκαν σε μετρητά και σε είδος για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία από το 2022 ανέρχονται σε περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Η Mercedes-Benz διευρύνει συνεχίζει τη δέσμευσή της για στήριξη προς τα θύματα του ρωσικού επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας. Η εταιρεία έχει ήδη διαθέσει δύο εκατομμύρια ευρώ για την πρωτοβουλία από το 2022. Εκτός από την κατασκευή ενός κοινωνικού κέντρου, την ιατρική περίθαλψη και τη διανομή ειδών υγιεινής και τροφίμων, η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην εκπαίδευση για το τραύμα.

Στόχος είναι η άμβλυνση των σοβαρών συνεπειών του πολέμου για τα παιδιά, τους νέους και τις οικογένειες στις περιοχές γύρω από τη Μπούχα και το Κίεβο. Η υποστήριξη περιλαμβάνει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και τη δημιουργία χώρων φιλικών προς τα παιδιά. 

"Με αυτή τη νέα δωρεά ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ, θέλουμε να συμβάλουμε μακροπρόθεσμα στην ανακούφιση των δεινών που προκάλεσε ο επιθετικός πόλεμος στην Ουκρανία. Η "SOS-Kinderdörfer weltweit" είναι μια έμπειρη και καλά συνδεδεμένη σε τοπικό επίπεδο οργάνωση που βοηθάει ιδιαίτερα τα παιδιά και τις οικογένειές τους με το πρόγραμμα "Rebuilding Hope". Για τη Mercedes-Benz, η υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας είναι θέμα στάσης", δήλωσε η Renata Jungo Brüngger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group.

Με την οικονομική υποστήριξη της Mercedes-Benz, το "SOS-Kinderdörfer weltweit" έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βοηθήσει πάνω από 2.300 οικογένειες και περισσότερα από 3.800 παιδιά και νέους. Χάρη στην ανάπτυξη κινητών ομάδων, οι αφοσιωμένοι εμπειρογνώμονες μπορούν να παρέχουν ζωτικής σημασίας βοήθεια ακόμη και σε περιοχές που είναι δύσκολα προσβάσιμες. Με την τρέχουσα υπόσχεση δωρεάς, η "SOS-Kinderdörfer weltweit" σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά την υποστήριξή της επί τόπου και να προσεγγίσει τουλάχιστον 48.000 πληγέντες στις περιοχές γύρω από την Bucha, το Κίεβο, το Fastiv και το Chernihiv μέχρι το 2026.

Βοήθεια για τους κατοίκους της Ουκρανίας

Εκτός από αυτές τις χρηματικές δωρεές, η εταιρεία έδωσε 64 οχήματα αξίας άνω των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ στις οργανώσεις "DRK", "Caritas" και "SOS-Kinderdörfer weltweit".

Διαβάστε Επίσης

Πολυάριθμες εθνικές εταιρείες και εταιρείες μέλη του Ομίλου σε όλο τον κόσμο έκαναν επίσης δωρεές και έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους στην Ουκρανία και από την Ουκρανία: Η βοήθεια κυμαίνεται από δωρεές σε είδος και τρόφιμα μέχρι την υποστήριξη στη μεταφορά των προσφύγων και την παροχή προμηθειών.

Η δωρεά των έξι εκατομμυρίων ευρώ προέρχεται από τα έσοδα της δημοπρασίας μιας SLR Uhlenhaut Coupe του 1955 έναντι του ποσού ρεκόρ των 135 εκατομμυρίων ευρώ. Μια άλλη πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από τα έσοδα της δημοπρασίας με δωρεές είναι το "beVisioneers: Η υποτροφία της Mercedes-Benz". Το πρόγραμμα υλοποιείται ανεξάρτητα από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση The DO School Fellowships.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network