Video: Drift στον πάγο με την ηλεκτρική Mercedes EQG

Ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius, μας ξεναγεί στα μυστικά της πλαγιολίσθησης με την αμιγώς ηλεκτρική EQG σε μια παγωμένη λίμνη στη βόρεια Σουηδία.

Mercedes G-Class electric

Η Mercedes υπόσχεται ότι η επερχόμενη ηλεκτρική G-Class είναι ένα καθαρόαιμο off roader. Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσει κανείς, ειδικά από τη στιγμή που το νέο μοντέλο μοιάζει πανομοιότυπο με εκείνο με θερμικό κινητήρα.

Διαβάστε Επίσης

Με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο σε κάθε τροχό, η EQG θα μπορεί να είναι εξίσου ικανή, ενώ όπως θα δεις παρακάτω, τα καταφέρνει περίφημα και στις πλαγιολισθήσεις σε περίπτωση που βρεθείς σε μια παγωμένη λίμνη στη Σουηδία.

Mercedes G-Class electric

Στο επίσημο βίντεο της νέας ηλεκτρικής G-Class που ακολουθεί, ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius, ταξίδεψε μέχρι την πατρίδα του για μια δοκιμή της G, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του μοντέλου σε ένα κέντρο χειμερινών δοκιμών που δημιούργησε εκεί η γερμανική εταιρεία.

Η πραγματική δράση έρχεται στο skidpad, όπου ο Kallenius εξηγεί πώς οι επιμέρους κινητήρες μπορούν να διαμορφώσουν την EQG ώστε να διατηρείται υπό έλεγχο όταν ανιχνεύεται ολίσθηση. Ακόμα και όταν το αυτοκίνητο οδηγείται σε σημαντική υπερστροφή, τα πράγματα από τη θέση του οδηγού φαίνονται ήρεμα.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με μια σύντομη βόλτα σε ένα μονοπάτι έξω από τη λίμνη, όπου βλέπουμε μερικά τεχνικά teasers. Η EQG έχει γωνία προσέγγισης 32 μοιρών και γωνία αναχώρησης 35 μοιρών, ελαφρώς καλύτερη από το υπάρχον μοντέλο. Η απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 24,9 εκατοστά, επίσης λίγο αυξημένη σε σχέση με την θερμική έκδοση. Η επίσημη παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής Mercedes αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network